iBeacon

Foto9
Dit is een afbeelding van een iPhone die iBeacon gebruikt.

iBeacon of Beacon is een nieuwe ontwikkeling om met behulp van vaste kleine Bluetooth Low Energy module's een app te laten reageren op de nabijheid van deze module(s). Beacons zijn hele kleine low-cost bluetooth modules die overal in een ruimte geplaatst kunnen worden. 

"Als het apparaat in de buurt komt van het beacon kan de eigen app, op verschillende afstanden, actief worden met verschillende activiteiten."

Denk daarbij bijvoorbeeld aan: bij een kunstobject in een galerie, expositie of museum, bij de ingang van een winkel, op een beursstand, etc. Als het apparaat in de buurt komt van het beacon kan de eigen app, op verschillende afstanden, actief worden met verschillende activiteiten. 

Bijvoorbeeld een melding met geluid en tekst of een filmpje of geluidsfragment dat gaat spelen. Met iBeacon weet de app niet alleen in welke winkel of ruimte de gebruiker is, maar ook bij welk schap of kassa. Hoewel de technologie door Apple naar voren wordt geschoven (en de naam 'iBeacon' van Apple is), zijn er ook implementaties voor Android mogelijk. Kortom, hier kunnen interessante en leuke toepassingen voor verzonnen en ontwikkeld worden.

Er zijn al verschillende aanbieders op de markt die iBeacon hardware verkopen, zoals Estimote , Kontakt.io en BestBuyBeacons. Impart kan u helpen met het intergreren van iBeacon technologie in uw mobiele applicaties.

Gerelateerde berichten